Nyheter

SVT:s presentation av Star Pilots falsk

melodifestivalen
27 februari 2009

Under morgondagens sändning av Melodifestivalen presenterade SVT Star Pilots som riktiga stridspiloter. Men det hela är en bluff som är påhittat av bandet. Nu vägrar dock artisterna att uttala sig. Vi vill inte prata om det här nu, säger bandets pressansvarige, till Expressen. Deras låtbidrag Higher verkar inte vara nog för Star Pilots. Inför Melodifestivalen har gruppen också hävdat att tre av gruppmedlemmarna i Star Pilots är stridspiloter som varit ute på hemliga uppdrag i Mellanöstern.

Star Pilots låt ”Higher” är en kopia

Melodifestivalen
1 mars 2009

Star Pilots låt ”Higher” kan mycket väl vara ett plagiat av Velvets ”Take my body close”. Flera upprörda läsare av Nöjesbladet hörde i går av sig och påtalade sambanden.  Låtarna är väldigt lika, säger Velvet. Star Pilots har redan varit i blåsväder en gång under den här veckan. Nöjesbladet kunde redan i fredags avslöja de falska piloternas riktiga identiteter och att en av dem ingår i Melodifestivalens redaktion. Nu blåser det upp ny storm runt bandet Star Pilots. Efter gårdagens sändning hörde flera tittare av sig till direkt till Nöjesbladet efter att ha reagerat på att Star Pilots bidrag har likhet med andra låtar.

Medlemmarna byttes ut – i hemlighet

Melodifestivalen
2 mars 2009

Originalmedlemmarna i den omtalade skrällgruppen Star pilots höll inte måttet och byttes i allra största hemlighet ut. Efter ett hot om diskning från SVT fick medlemmarna utan förvarning beskedet att de inte längre fick framföra sitt bidrag.
Jag tycker det är tråkigt att man inte har fått någon riktig förklaring, säger den tidigare ”piloten” Patrick Saxe. De har inte bara utåt sett anklagats för att bluffa, utan även internt har Star pilots, som i lördags skickades till andra chansen från deltävlingen i Malmö, skakats av flera skandaler.